Více informací
O dětech

​Letní tábory a příměstské tábory pro děti


​Letní tábory a příměstské tábory pro děti Táboráky, hry, stezka odvahy, výlety, soutěže a spousta zábavy! Těmito slovy bychom mohli shrnout letní tábor. Neváhejte své dítě přihlásit na nějaký z turnusů. I když už jsou prázdniny za dveřmi, ještě stále můžeme najít volná místa. Pojďme si představit pár tipů.

Klasika
Své dítko můžete přihlásit například do klasického letního tábora. Je zde vždy vymyšlený pestrý program a o děti je dobře postaráno. Délka trvání tábora je většinou jeden týden, ale výjimkou není ani čtrnáct dní. Takovýto pobyt může být pro děti velmi přínosný učí se samostatnosti, poznávají nové kamarády a v neposlední řadě si určitě užijí spoustu legrace. Cena táborů se pohybuje cca mezi 2500–5000 Kč na dítě, ale většinou je tu možnost přihlásit i sourozence, a to je potom cena za oba výhodnější. Věková hranice je většinou přibližně do 15 let, ale existují i tábory pro starší děti.

Zaměření
Pokud má Vaše ratolest vytříbené zájmy, je možné přihlásit jedince na tábor, který se specializuje na určitou činnost. Jako příklad můžeme uvést koňský tábor, sportovní, nebo hudební. Na koňském táboře se dítě seznámí s koňmi, přiučí se něco z oblasti jezdectví, a to jak v praxi, tak i v teorii, ale vždy je program naplánován tak, aby to děti bavilo. Na hudebním táboře se zase věnují hudebním nástrojům, zpěvu a podobně. Samozřejmě jsou v plánu dne zahrnuty i jiné aktivity, jako například různé hry, nebo soutěže. Cena se opět pohybuje přibližně v rozmezí 2500–5000Kč na osobu.


autor: Lothar Lenz, flickr.com
 
Jako ve filmu
Má Vaše dcera, nebo syn oblíbený film? Spousta táborů je zaměřena na nějaký ze známých filmů jako například Harry Potter. Tyto tábory jsou velmi zajímavé a dětmi oblíbené, celý týden se točí kolem příběhu, který se ve filmu odehrál. Děti jsou například rozděleny do jednotlivých kolejí (př. Nebelvír, Zmijozel). Dítka v průběhu dnů řeší různé úkoly, vymýšlejí strategie a účastní se všelijakých her, může to být nezapomenutelný zážitek!

Příměstský
Jestliže se Vám zdá, že by Vaše dítě nezvládlo celý týden bez rodičů, ale na druhou stranu byste mu také chtěli dopřát možnost vyzkoušet si to, jak tábor funguje– je tu možnost i pro ně. Zvolte si příměstský tábor. Probíhá tak, že ráno děti doprovodíte na určené místo a navečer si je zase vyzvednete. Skupina vyráží na výlety, děti se účastní různých aktivit a podobně, zkrátka se jedná o tábor se vším všudy kromě přespávání. I příměstské tábory mají často zaměření, takže je tu možnost vybrat ten, který je jak rodičům, tak dětem nejsympatičtější.
 

Dětský tábor s KAMI (Afrika), autor: Michal Prokop, flickr.com

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: