Více informací
Móda

Žehlička na vlasy, pomocník pro moderní ženu


Klíčová slova
žehlička, žehlička na vlasy, vlasy, účes, žehlení
Žehlička na vlasy, pomocník pro moderní ženu Není žehlička jako žehlička :) Většina žen má "osypky", když zaslechne slovo žehlička. Představa zmuchlaného prádla, napařovací žehličky a žehlícího prkna i mě přivádí k šílenství. Naštěstí existují i takové žehličky, které ocení nemalé procento žen. Jedná se o speciální žehličky na vlasy. Bůh existuje!

Žehlení vlasů
Žehličku na vlasy má doma snad každá žena, která má delší vlasy. Dokonale uhlazené vlasy vypadají luxusně a přitažlivě. Ovšem žehlička na vlasy neslouží pouze k uhlazování, vykouzlíte díky ní i účes plný loken a kudrlin. K tomu, abyste docílala cíleného efektu žehlení, musíte dodržet pár základních kroků.

Před žehlením
Než se rozhodnete vlasy upravit, nakroutit nebo vyžehlit, je třeba vlasy důkladně pročesat, aby byly nezacuchané a zbavily se i těch nejmenších uzlíků. Vlasy si rozdělte na "sektory" - vlasy nad ušima a zadní strana. Každou tuto partii ještě rozdělte horizontálně na tenké pásy. Nezkoušejte vlasy žehlit po širokých pramenech, čas si tím rozhodně nezkrátíte, ale naopak může dojít k poškození vlasů. Před započetím žehlení doporučuji rovnoměrně nanést termoochranný prostředek, který snadno aplikujete na celou délku vlasů a na konečky. 

Jak si nespálit vlasy?
Žehličku rozehřejte na maximální teplotu 200 °C, jedná se o ideální teplotu, která vlasům neškodí. Vyšší tepoloty u obyčejných žehliček bez ionizátoru vám mohou vlasy snadno poničit. Vysoké teploty jsou všeobecně doporučovány ženám s velmi kudrnatými vlasy nebo nepoškozeným a nebarveným vlasům. 
Ideální je používat žehličku 1-2 týdně, ale s použitím kvalitní žehličky na vlasy se bát v dnešní době nemusíte. 

Vlasy nežehlete pokud....
... jste nanesla před žehlením lak na vlasy. Lak se ve spojení s vysokou teplotou žehličky zapracuje do vlasů, zvrdne, vlasy nejdou pořádně pročesat a ani vyžehlit. 
... jste nanesla před žehlením na vlasy tužidlo
... máte mokré nebo vlhké vlasy, které se snadněji spálí a zkrepatí

Foto by Leyla.a

Foto by Madaise

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: