Více informací
Cestování

Sportovní batohy - jaký je ten správný?


Sportovní batohy - jaký je ten správný? Ať už si plánujete krátkou vycházku do přírody, vyjížďku na kole nebo se chystáte na několikadenní túru do přírody, na vaší cestu se budete potřebovat zabalit. Trekking je čím dál více oblíbeným koníčkem milovníků přírody. Tato perfektní kombinace odpočinku a fyzické aktivity v přírodě dokáže každého člověka nabít energií. Zejména ti, kteří bydlí ve městě, v paneláku nebo jsou neustále zavření v kancelářích, vyhledávají kontakt s přírodou.
 
Pohodlí s sebou
Co všechno byste si na procházku nebo několikadenní túru měli zabalit s sebou? Nejdůležitějším krokem číslo jedna, je zvolit vhodný batoh. Nejdůležitějším faktorem při výběru turistického batohu je pohodlí. Co se týká vzhledu a nadčasovosti, můžeme tento bod prozatím vypustit. Batoh by vám měl hlavně dobře sedět na zádech, být příjemný a pohodlný. Jestliže se s outdoor batohem chystáte na delší výpravu, je pravděpodobné, že v něm budete nosit poměrně těžký náklad. V takovém případě zvolte batoh s bederním pásem, díky kterému vás nebudou bolet záda.
I hmotnost vašeho batohu bude hrát důležitou rol při výběru. Není dobré vybírat batohy příliš lehké, ani příliš těžké. Platí zde pořekadlo o zlaté střední cestě.
 
Sportovní batohy
Batohy už dávno neslouží pouze k přenášení věcí, ale plní i bezpečnostní funkci. Např. batohy na kolo s chráničem páteře ocení zejména terénní cyklisti.
Lehký sportovní batoh na kolo o objemu 10 l je menší batoh, který se skvěle hodí na kratší sportovní aktivity. Tento typ batohu je perfektní na vodu, neboť do něj lze vložit vak na vodu až na 3 litry.
Sportovní batoh na kolo o objemu 18 l je tvořen z těchto částí: set zádového dílu, batohové kapsy a držáku helmy. Tyto typy batohů jsou výsledkem dlouholetého vývoje, na kterém se podíleli profesionálové i amatéři v outdoorových sportech (zejména bajkeři). Cílem bylo vytvořit modulární a trvanlivý batoh.
 

       Prism Cobalt 18 l set - sportovní batoh, cena 3 590,- Kč


Slovo závěrem
Dříve než si nový batoh pořídíte, promyslete si, na jaký druh cestování ho budete používat. Pokud se chystáte spíše na kratší výlety, nemá cenu kupovat velký batoh nebo krosnu. Nosit na zádech poloprázdný batoh je zbytečné a navíc by vám ani nedoléhal celou svou plochou na záda. Stejně jako u bot, tak i výběr batohu je velmi individuální a je potřeba spoléhat na svou intuici, přání a možnosti.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: