Více informací
Cestování

​Plavba lodi Praha


​Plavba lodi Praha Praha, naše krásné hlavní město, které patří na patnácté místo v Evropské unii a na první místo v České republice, co se týče jeho velikosti. Najdeme tu spoustu památek od známého Karlova mostu, po například-vynikají restaurace a obchody. Je tu spousta možností pro zábavu a trávení volného času, své si zde najde opravdu každý. A jelikož městem protéká řeka Vltava, jednou z atraktivních vyhlídek je i plavba po oné vodě. Pojďme si to trošku přiblížit.

Paroplavba
Jak už z názvu vyplívá jedná se o plavbu parníkem. Máme tu hned několik možností, kam se můžete podívat s Pražskou paroplavební společností. První zajímavá možnost je cesta do Zoo. Ano, do Zoo, se můžete dopravit i jinak, než po rušných silnicích a zažít při tom nevšední zážitek, třeba i se svými dětmi. Vyráží se buď z Rašínova nábřeží, nebo z Čechova mostu. Cestou budete mít možnost uvidět panorama Pražského hradu, vltavské mosty, ostrovy, a také metronom. Zajímavostí, především pro děti mohou být zdymadla, kterými se bude proplouvat také (minimálně jednou). Na lodi, je k dispozici občerstvení a cesta trvá přibližně hodinu.
Další možností s touto společností je výlet lodí na Slapy. Tuto cestu ocení hlavně milovníci přírody, jelikož bude k vidění okolní nádherná zeleň, a také Vltavské kaskády. Jedná se o tradiční plavbu, která má kořeny už v devatenáctém století. Během cesty na Vás čeká odborný výklad, proplutí plavebními komorami, nebo seznámení s historickým parníkem. Zastávka se nachází pod Slapskou přehradou. Zažijete spoustu relaxace.
Nezapomenutelným dnem může být ten, v němž vyzkoušíte plavbu na Mělník. Jedná se o celodenní výlet, během, kterého se dostanete k soutoku dvou našich největších řek-tedy Vltavy a Labe, také uvidíte horu Říp a v neposlední řadě mělnický zámek. Seznámíte se s provozem parního stroje, nebude chybět ani odborný výklad, Hořínský kanál, či občerstvení.
Pokud si chcete prohlédnout Prahu z jiného úhlu a prohlédnout si všechny zdejší, nejznámější památky, je pro Vás vhodná krátká, pouze hodinová plavba. Spolu s poutavým výkladem si budete moci vychutnat krásu Pražského hradu, Karlův most, Národní divadlo, vodárenské věže, Vyšehrad a proplujete hned dvěma zdymadly.





Večerní plavba s pochutnáním
Jestliže jste milovníci dobrého jídla a gastronomie nenechte si ujít například Křišťálovou večeři na lodi. Poplujete luxusním plavidlem, jako například lodí Grand Bohemia, Bohemia Rhapsody, nebo Agnes de Bohemia. Čeká na vás 2,5 hodiny odpočinku s vynikajícím jídlem (raut) včetně welcome drinku. To nejkrásnější, co si odtud odnesete, bude nejspíše pohled na večerní Prahu. Tak, jak? Máte vybraný svůj výlet na lodi?

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: