Více informací
Cestování

​Lyžování Rakousko, perfektní zimní dovolená


​Lyžování Rakousko, perfektní zimní dovolená Máte rádi zimu? Jste vášnivými lyžaři a právě vybíráte zimní dovolenou? Možná právě vám poslouží tento článek, ve kterém vás seznámíme s překrásným Rakouskem a jeho Alpy. Lyžování v Rakousku patří mezi nejlepší aktivní zimní dovolenou v Evropě. 


 
Lyžařská střediska
Právě v rakouských Alpách se nachází moderní, kvalitní a výborná lyžařská střediska, která představují pro české lyžaře atraktivní lokalitu. Široké množství moderních upravovaných tratí ocení nejen sjezdaři, ale také běžkaři.
Při rozhodování o lyžařském středisku berte v potaz zejména jeho vzdálenost k ubytování. Nechcete přeci dojíždět několik kilometrů od vašeho hotelu. Komfort by měl být vždy na prvním místě. V neposlední řadě si zjistěte cenu skipasů a i samotného ubytování. Možná se budete divit, ale už dávno neplatí velký cenový rozdíl mezi lyžováním v Čechách a v Alpách.
Víte o tom, že nejbližší lyžařská střediska jsou od Prahy vzdálena cca 400 km? To není zas tak moc daleko a autem si můžete udělat pěkný výlet. Nejnavštěvovanější a nejoblíbenější lokalita pro Čechy je např. Kitzsteinborn, který se nachází přesně 455 km od hlavního města Prahy.
 
Lyžování a sjezdovky
Co se týká financí lyžování Rakousko, nevychází v porovnání s českými horami výrazně dráž. Ovšem co se týká množství tratí, šířkou, délkou a zejména jejich úpravou, nemůžeme české hory s Rakouskem v žádném případě srovnat. Např. Špindlerův Mlýn nabízí 25 km sjezdovek a rakouský areál Skiwelt Wilder Kaiser (menší rakouský areál) nabízí hned 279 km různě propojených sjezdovek. To je velký rozdíl!
Pokud preferujete běžecké lyžování, zkuste navštívit Bregenzerwal, které je pro běžkaře jak dělané. Nabízí cca 320 km upravených stop.



Ledovec
Přes 40 km sjezdovek různé obtížnosti nabízí ten nejznámější ledovec Kitzteinhorn. Možná že už někdo z vás byl v Zell am See Kaprun, kde se nachází sjezdovky s obtížností modré a červené barvy. Jestli mohu doporučit, do Kitzteinhornu se vydejte raději mimo hlavní sezónu, pokud se chcete vyhnout dlouhým frontám u vleků a lanovek.
Lyžování na ledovci je zážitek, na který nezapomenete. Jen si přestavte slunečné počasí, které není ještě tolik mrazivé. Nádhera! Ovšem pozor, je nutné říct, že počasí v Rakousku bývá hodně nevyzpytatelné.
 
Chcete-li si letošní zimní dovolenou aktivně užít, Rakousko vás očaruje, uvidíte. Rakouské Alpy jsou nesmírně krásné a jako dělané pro sportovní zážitky.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: