Více informací
Cestování

Cestovní kanceláře vám poradí, kam za sluncem


Cestovní kanceláře vám poradí, kam za sluncem Léto je v plném proudu. Preferujete spíše dovolenou na vlastní pěst, nebo většinu zařizování přenecháte nějaké firmě na trhu? Pojďme se podívat na to, jak si cestovní kancelář vybrat a nešlápnout vedle.

Délka působení
Prvním ze směrodatných bodů je informace, jak dlouho vlastně “cestovka“ působí a funguje. Jak asi každý odhadne, čím déle působí, tím je větší pravděpodobnost, že Vás nenechá ve štychu. Její další výhodou budou větší zkušenosti, přece jenom, kdo je starší, zažil toho víc. A v neposlední řadě tím asi nejdůležitějším bodem jsou reference. Ty by Vám měli být poskytnuty vždy. Nejlépe, když jsou zpřístupněny na internetových stránkách.



Průvodci
Pokud se tato informace o průvodcích vyskytuje opět na webových stránkách je to dobré znamení. To kolik průvodců cestovka má, jak často jsou školeni, podle čeho je vybírají? Na tyto otázky by vám měli být schopni odpovědět. Uvedeme příklad. Třeba CK SEN má 31 průvodců, kteří jsou specializovaní, navštěvují Cestovatelskou akademii. To jim slouží k rozvoji znalostí a napomáhá jim to k lepší komunikaci se zákazníky.

Při špatných zkušenostech
Jestliže se Vám stalo, že vaše návštěva v zahraničí nebyla taková, jakou Vám cestovka na smlouvě vylíčila, nebojte se reklamovat. Můžete tak učinit do devadesáti dnů od skončení Vašeho zájezdu. Napište dopis, který zašlete na adresu cestovky, nebo ho předejte osobně. Obsah dopisu by měl být podrobný a měly by zde být pečlivě a pravdivě zmíněny všechny nedostatky. Pro úplnost nezapomeňte na kopii dokumentu, ve kterém budou zmíněné nedostatky potvrzené od delegáta z Vašeho pobytu. Cestovka je povinna vyjádřit se k Vaší reklamaci a přijít s následným řešením, a to do třiceti dnů.

Tipy na dobrou a výhodnou koupi zájezdu
Zvolte si first nebo last-minute nabídky. First minute nabídky získáte jistě se slevou, pokud objednáte minimálně půlroku předem. U last minute nabídek je to přesný opak. Objednáváte na poslední chvíli – na vše máte mnohem méně času, ale na druhou stranu výhodná cena vás nemine. I narychlo objednaný týden u moře může být nezapomenutelným zážitkem. Další způsob, jak sehnat levněji, je vyrazit do zahraničí jindy, než v létě-zkrátka mimo sezonu. V neposlední řadě je důležité zmínit opět recenze, to jsou asi ty nejcennější informace, které můžete získat. Dobré také je projet si fotografie hotelů na vícero stránkách, ne vždy je to stejné na všech zdrojích. Hodně štěstí při výběru!
Ať vaše dovolená stojí za to.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: