Více informací
Cestování

​Exotická dovolená


​Exotická dovolená Léto je v plném proudu a někteří máme už dovolené za sebou, ale jiné třeba ještě to vysněné volno čeká. Vyrážíte někam do tepla za exotikou? Nebo jste ještě žádnou dovolenou nestihly naplánovat? Ještě není pozdě, i nyní nalezneme volné termíny a do jiných států můžeme vyrazit i po skončení léta například na podzim. Koukněme se na zajímavé destinace, které určitě stojí za návštěvu.
 
Mauricius
Tento ostrovní stát Vás určitě nadchne. Hojně tu naleznete korálové útesy a příjemné pláže s jemným bílým pískem. Krásným zážitkem může být návštěva vodopádů Chamarel. Hovoří se zde většinou anglicky, francouzsky nebo popřípadě jazykem nazývaným hindština, či kreolština. Nyní můžete najít na internetu spoustu volných termínů ještě pro toto léto. Odletět se dá přímo z Prahy a ubytování na míru právě pro Vás můžete zvolit v široké škále hotelů.

Mexiko
Objevte zde krásná místa a památky. Zavítejte například na Yucatán. Na tomto poloostrově naleznete krásné národní parky a také mayské památky. Zajímavou zkušeností může být spatření velikých jeskynních jezer, ve kterých máte možnost se potápět. Velmi poutavou památkou k návštěvě může být Chichen Itza. Tato významná stavba patří mezi sedm divů světa a také je zařazena do světového dědictví UNESCO. Pyramida má mnoho schodů a navštívit toto nevšední místo je určitě skvělá zkušenost.


Mexiko, autor: Dronepicr, flickr.com

Než vyrazíme
Než se vydáte na cestu je potřeba mít zajištěné všechny okolnosti a také být řádně připraven na pobyt v jiném státě. Přece jenom je podstatný rozdíl mezi víkendem stráveném například v Německu a dovolenou v exotické destinaci. Proto bychom neměli zapomínat na následující informace, které nám určitě usnadní pobyt. Očkování je jednou z nejzákladnějších věcí, kterou bychom měli podniknout, protože nemocí a nákaz, které můžeme na místě chytit je spousta. Naše tělo nemá potřebné protilátky, jelikož na život v takovém prostředí není zvyklé. Další věcí je opalovací krém s vysokým ochranným faktorem. V horké krajině je to nezbytnost, omílaná pořád dokola, ale i tak to lidé často podceňují. Slunce má opravdu sílu a naše kůže na to opět není zvyklá. Krém nás ochrání před spálením a hlavně také před škodlivým UV zářením. Další praktickou věcí na cestu je repelent, asi to už není taková nezbytná věcička, jako krém ale v tropickém počasí se hmyzu velmi daří a když pomocí repelentu můžeme předejít nepříjemným zarudlým štípancům, tak to za to stojí ne? 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: