Více informací
Cestování

​Dovolená u moře - nejlepší potápěčské lokality na světě


​Dovolená u moře - nejlepší potápěčské lokality na světě Ponořte se do nejlepších potápěčských lokalit na světě. Užijte si nezapomenutelný zážitek při pohledu na žraloky, vraky lodí a malebné korálové útesy. Letošní léto je na potápění jak dělané. Že nevíte kam? Představíme vám ty NEJ lokality k potápění.
 
Chorvatsko
Mezi nejpřitažlivější a nejkrásnější jadranské potápěčské lokality patří např. oblast Istrie, jihozápadně od Rovinje, kde je velice dobře zachovalý vrak lodi z 19. Století. Vrak leží v hloubce cca 30-42 metrů, je obrostlý podmořskými organizmy a obýván hejny ryb.
Další vrak lodi můžete obdivovat pod mořskou hladinou na ostrově Cres na severozápadním pobřeží. Obchodní loď je taktéž z 19. Století, v hloubce 22 – 55 metrů.
Samozřejmě jsou v Chorvatsku i zcela jiné lokality k potápění. Milovníci mořského dna mohou navštívit ostrov Rašip v národním parku Kornati. K potápění budete potřebovat povolení, které lze získat spolu se vstupenkou do národního parku. Pozoruhodná pestrobarevná podmořská lokality se pyšní skalami, které spadají až do hloubky 65 metrů. Moře je zde natolik průzračné, že uvidíte i přes 40 metrů. Korály, houby, živočichové, ryby … krásné potápění i pro začátečníky.




Azory
Ostrůvky sopečného původy, které jsou omývány vodou Atlantského oceánu, patří doslova mezi ráj pro potápěče. Oblast je domovem pro rejnoky, tuňáky a navíc zde putují i velryby a delfíni. Výhodou zdejších vod je naprosto úžasná viditelnost.
 
Malta
Malta je ostrov, který se nachází ve Středozemním moři. Díky malé výšce přílivu a odlivu a vysoké viditelnosti má pro potápění opravdu dobré podmínky. Zdejší vody se pyšní velkolepými jeskyněmi a tunely vytesanými do vápence. Kromě vraků historických lodí se pod hladinou dají spatřit i uměle potopené lodě.
 
Karibik
Karibské moře je rájem potápěčů – Kajmanské ostrovy nebo natolik oblíbené Bahamy nabízejí azurové moře, ve kterém se dají pozorovat např. i žraloci. Další zajímavou a navštěvovanou lokalitou je Kuba, kterou si potápěči oblíbily zejména pro malebné korálové útesy a žraloky.
 


Egypt
Nejlépe dosažitelné korálové moře je Rudé moře. Tato oblast je oblíbená hlavně u potápěčů začátečníků, kteří často jezdí do známého letoviska Hurghady. Vzhledem k tomu, že je v některých oblastech Rudého moře zakázán rybolov, dá se při potápění spatřit velké množství exotických ryb.
 
Filipíny
Pro opravdové nadšence a hlavně turisty, kteří si mohou tuto lokalitu dovolit, nabízí několik tisíc ostrovů s potápěčskými lokalitami Filipíny. Jedná se o jednu z biologicky nejrozmanitějších oblastí na Zemi s nedotčenými korálovými útesy.
 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: