Více informací
Bydlení

Chevrolet Corvette 2015


Klíčová slova
auto, super auto, sporťák Chevrolet, Corvette
Chevrolet Corvette 2015

Chevrolet Corvette Z06, výkon 660 koní za velmi lákavou nabídku.

Když se řekne Chevrolet Corvette, možná si představíte velkosériové americké sportovní auto, ale není tomu tak. Zrod skutečného sportovního vozu z USA byl poměrně obtížný a skoro celá záležitost skončila velkým fiaskem. Dá se říci, že Američané nikdy neuměli udělat pořádné sportovní auto podle našeho „evropského“ stylu.

Pokud se podíváme do historie a mentality lidí, je všem známo, že v Evropě byly úzké zakroucené silnice a malé uličky, oproti tomu v Americe hlavně široké a rovné silnice. Takto jsou silnice postaveny do dnešní doby. Až po druhé světové válce, kdy se vraceli vojáci z války, s našetřenými penězi a se spoustou volného času, začaly se do Států importovat nové trendy. V tu dobu se začala sportovní auta dostávat do popředí.


 

Corvette C7 Stingray

V Evropě zatím málo známé sportovní auto, zatímco v USA je v plném proudu prodej nejsilnějšího kompresorového modelu Z06. Tato kára má výkon 660 koňů a točivý moment 881 newtonmetrů.

 

Corvette 2015

V roce 1954 bylo vyrobeno celkem 3640 vozů s řadovým šestiválcem.

V roce 1956 přišla na trh první velká modernizace, kdy se sporťák objevuje ve zbrusu novém kabátě – nová karoserie. Přední světla již nejsou zapuštěna do blatníků, kdežto zadní jsou součástí blatníků. Navíc se na bocích vozidla objevují prolisy.

V roce 1958 přišla inovace se čtyřmi světlomety.

A rok 1961 se zapsal do historie se čtveřicí kulatých koncových svítilen na zadní části vozu. Tímto přelomem se stala Corvetta na první pohled známá až do dnešní doby.

 

Design a interiér vozu

Výhodou vozu je základní vybavení, které je poměrně „nadupané“. Karbon keramické brzy, stavitelné karbonové spoilery, pneumatiky Michaelin Pilo Super Sport Cup, kožené čalounění, lepší sedačky, navigace, karbonové panely v kabině, střecha z uhlíkových vláken, palubní záznamník a mnoho dalších vychytávek.

Bohužel jedinou nevýhodou vozu je jeho cena, která je podstatně vyšší než u americké verze. V Německu vás takové fáro přijde na 99 500 Eur

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: