Více informací
Bydlení

​Křišťálová a designová svítidla


​Křišťálová a designová svítidla Věděli jste, že první zmínky o svítidlech z křišťálu a skla jsou dochovány již z poloviny 16. století z Benátek? Jejich historie je opravdu dlouhá. Dokonce i u nás v Čechách. Český křišťál je známý po celém světě a jistě mi dáte za pravdu, že je synonymem pro krásu, dokonalost a preciznost. Křišťálové lustry mohou být nejen dekoračním ale také reprezentativním prvkem celé místnosti. Nejen že vytváří nádhernou hru světel, ale zároveň je znakem vytříbeného vkusu majitele a luxusu.
 
Třpyt křišťálu
Nádherné a honosné lustry mívali většinou významní panovníci, kteří s nimi zdobili místnosti svých paláců a honosných sídel. Snad každý zámek se tímto designovým prvkem může do dnešní doby pochlubit.
I v dnešní době se tento typ lustrů vyrábí. Mají modernější design, neboť drží krok s trendy svítidel. Svítidla dokáží uspokojit i toho nejnáročnějšího zákazníka.
 
Světlo s duší
Jistě mi dáte za pravdu, že křišťálové lustry vdechnou do každého interiéru duši. Nejen starožitné, ale i moderní kousky vás okouzlí svým vzhledem a celkovou atmosférou. Pokud máte na půdě starší lustr, nemusíte mít strach, že bude nemoderní. Dnešní doba dává zelenou všem výrobkům s nádechem historie. S přibývajícími roky dokonce stoupá jejich hodnota na ceně. Lustr z půdy stačí pouze zrestaurovat a zavěsit do místnosti.
Tradice výroby těchto svítidel se udržela nejen ve velkých podnicích, ale také v malých rodinných firmách. Skláři na ně používají stejné technologické postupy výroby jako před mnoha lety.
 
Luxusní lustry
Nádherné duhové odlesky křišťálu jsou způsobeny přidáním oxidu olovnatého. Kvalitní, jedinečné a precizně zpracované křišťálové lustry můžete mít i vy. Jsou oblíbené nejen u nás, ale také v zahraničí, kam se pravidelně vyváží.
Čím jsou tato svítidla tak jedinečná? Nejen svou krásou, duší a luxusem, ale také po praktické stránce. Tento typ lustrů totiž o poznání více rozzáří místnost. Nádherně vypadají ve velkých sálech a reprezentativních místností, moderních a starodávných interiérů. Hodí se do obýváku, ložnice, kuchyně a dokonce i do koupelen.
 


Široká nabídka
Z křišťálu nemusí být pouze stropní svítidla a lustry. Vyrábějí se i stojací a stolní lampy v moderním designu. Pokud patříte do té skupiny lidí, která má vytříbený vkus, budete jistě křišťálem okouzleni.
Základem každého lustru bývá mosazná, pozlacená nebo jinak upravená kovová konstrukce, která může mít libovolný tvar, počet ramen a ozdob. Firma BB design nabízí svým zákazníkům nespočet tvarů a designových řešení. Vyberete si?





Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: