Více informací
Bydlení

​Pořizujeme nová okna


​Pořizujeme nová okna Stavíte dům nebo se pouštíte do rekonstrukce bytu? Většinou se zabýváte hlavně interiérem a samotným designem. Vybíráte kuchyň, hezký gauč, podlahy anebo si dlouhé týdny nevíte rady, jakou zvolit barvu do obývacího pokoje či do ložnice. Spousta lidí ale zapomíná na důležitý detail jako je výběr dveří a kvalitních oken. Když už se rozhodnout vyměnit stará okna za nová, většinou zvolí ty plastová. Na našem trhu ovšem existují různé druhy oken.
 
Kvalitní okna
Nenechte se nalákat na reklamní triky a laciné nabídky. Raději se zaměřte na kvalitu, která by u oken neměla chybět. Prioritní zásadou je pevná a dlouhodobě stabilní konstrukce okenního rámu a křídla. Zvolte okna s dobrou izolací bez povrchového rosení.
Na výběr máte plastová okna, dřevěná a hliníková okna. Nejprve si řekneme něco o těch plastových.
 


Plastová okna
Plastová okna ze špičkových profilů Inoutic s moderním německým kováním Siegenia-Aubi mají výbornou tepelnou a zvukovou izolaci. Pokud se váš byt nebo dům nachází u silnice, tato okna bude ta nejlepší volba. Pořiďte si záruku na desítky let. Moderní plastová okna jsou žádaná hlavně kvůli kvalitě a úspoře energie.
 
Dřevěná okna
Dáváte přednost raději přírodnímu materiálu? Jste milovníci dřeva? Dřevěná okna budou pro vás to pravé ořechové. Mají vysoké tepelné úspory, dokonale snižují hlučnost, mají dlouhou životnost, neboť okna dýchají a neustále pracují. Tento typ oken vám nebude způsobovat v interiéru plíseň ani vlhnutí zdiva. Dokonale navodí hřejivý, útulný a příjemný pocit.
 
Špaletová okna
Moderní dřevěná okna jsou vizuálně ohleduplná k důstojnosti historických budov. I když na první pohled mohou klamat, jsou vyrobena v souladu s veškerými moderními poznatky o bezpečnosti, ovládání a izolaci. I tento typ oken má dobrou tepelnou izolaci díky vedení tepla a šíření zvuku mezi vnějším a vnitřním oknem.
 
Hliníková okna
Luxusní vzhled a nezanedbatelně vyšší mechanická pevnost a odolnost, to jsou hliníková okna.  Jsou maximálně vhodné pro exklusivní novostavby. Tento typ oken si dnes vybírají nejen firmy, ale tako rodiny. Na rozdíl od dřevěných oken se dají pořídit za podstatně nižší cenu a v pevnosti i odolnosti tyto okna překonávají. Co u nich oceníte, je minimální údržba (ani po letech je nemusíte natírat). Díky lehkému a pevnému hliníkovému rámu je můžete vsadit téměř kamkoliv a to i na velké plochy bez použití vyztužení nebo příček.
Výhody – pevnost, estetika, dostatečné množství světla, odolné proti násilnému páčení křídla proti rámu, nehořlavé, tvarově stálé,
Heroal W 65 – hospodárné systémové řešení hliníkových oken JIS splňuje ty nejvyšší nároky na ochranu proti hluku a vloupání. Jsou vhodné pro všechny druhy staveb.
Heroal W 72 nabízí nejen luxusní vzhled oken ve všech barvách RAL vzorníku, obvyklou tuhost profilu a odolnost před mechanickým poškozením a v neposlední řadě ekonomické vytápění v průběhu chladné části roku.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


S jakými ptáky se na jaře setkáte v zahradě nejčastěji Kdy začíná jaro? Oficiálně prvním jarním dnem, který je určen astronomickým... více ...
Vyhněte se běžným chybám při výměně zámků a zabezpečte svůj domov proti nezvaným návštěvníkům. Věděli jste, že něco tak zdánlivě jednoduchého jako výměna zámků může mít... více ...
​Češi jsou malý národ velkých jmen Každé jméno je jedinečné, stejně jako každý z nás. Naše jméno nás... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: