Více informací
Bydlení

Garáž bez chybičky, co nepodcenit?


Garáž bez chybičky, co nepodcenit? I naše auto, potřebuje svoje místo, a proto bychom neměli výběr a stavbu garáže podcenit. Dobře si rozmysleme, pro jaký vůz či vozy ji chceme využívat, a jaké by měla splňovat požadavky, abychom byli spokojeni. Pojďme se podívat na zajímavé informace, které se Vám určitě mohou hodit.

Zdivo, plech nebo dřevo?
Pro nenáročné je jistě vhodná varianta ze dřeva. Taková garáž nám poslouží jako dobrý úkryt pro auto před sněhem a deštěm, avšak její odolnost není tolik trvanlivá, a také pro případné škůdce v podobě zlodějů, poměrně snadnou kořistí. Samotná dřevostavba nás nevyjde draho a “autopříbytek“ můžeme zhotovit v řádu jenom několika tisíc korun. Pro ty, kteří chtějí něco odolnější se hodí plech. Ano plech má mnoho využití a pro stavbu garáže je vhodným materiálem, jako příklad lze uvést nerezový plech. Co se týče bezpečnosti, tak to můžeme být klidní – v tomto případě už je možné přidělat kvalitní dveře (a i jiná zabezpečení), takže skladování něčeho cennějšího by neměl být problém. Další věc, která nás potěší, je jistě ta, že plech snadno natřeme nějakou barvou a máme tedy garáž podle svých představ. Cenově nejnáročnější, avšak nejbezpečnějším řešením je garáž ze zdiva. Výhodou také je, že v zimě zde neumrznete, a naopak v létě se neupečete. Tenhle typ garáží patří asi k těm nejčastějším.

Podlaha
Zaměřit se na podlahu je dobrý nápad, abychom později nemuseli litovat, že jsme něco nedomysleli. Když si vezme v potaz, že na této zemi bude stát každý den několikatunové auto, je dobré zvolit betonovou podlahu. Mezi její výhody patří vysoká odolnost a snadná údržba, což jistě ocení každý. Neměli bychom také opomenout práh, který by popřípadě měl zamezit úniku kapalin z garáže, či do garáže.

Velikost a větrání
Velikost naší garáže se odvíjí od velikost auta, které zde chceme parkovat, avšak myslete na to, zda třeba v budoucnu nebudete potřebovat ještě jedno místo, nebo si zde třeba zhotovíte malou dílnu, a proto je dobré vždy počítat s nějakou rezervou. Kolem auta bychom měli mít možnost normálně projít, aniž bychom nějak o auto zavázeli.

Ano větrací otvory jsou také důležité. Výpary z výfuku musí pryč a vlhkost také přispívá ke vzniku koroze na našem vozu. Neznamená to, že musí mít naše garáž okna, vhodnější je umístit větrací otvory na zadní stěnu garáže a třeba ještě na vratech. V normě je uvedeno, že větrací otvory musí být opatřeny mřížkou a nesmí být uzavřené. Pokud si to můžeme dovolit dobrou vychytávkou je také vyhřívání daného prostoru, to také napomůže ke snížení vlhkosti.


Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: