Více informací
Bydlení

Bytový textil dokonale promění vzhled vašeho interiéru


Bytový textil dokonale promění vzhled vašeho interiéru Dotvořit celkový vzhled místnosti vám pomůže bytový textil a správně zvolené doplňky. Těmito věcmi snadno zútulníte celý interiér. Textilie vtisknou místnosti zcela novou tvář, vnesou do prostoru jinou dynamiku a celkově ho obmění.
 
Současné trendy
V dnešní době máte z čeho vybírat. Současné trendy zahrnují jednoduché klasické modely, romantické motivy a v neposlední řadě také vintage a rustikální styl. Na prvním místě v oblíbenosti bytového textilu stále vévodí záclony a závěsy, které nejen chrání naše soukromí od okolního ruchu, ale navíc jsou příjemnou pastvou pro oči. Ozdobit okna můžete jemnými i hrubšími záclonami. Záclony i závěsy plní nejen dekorativní funkci ale také praktickou jako je zatemnění, utlumení hluku, lehké odstínění místnosti apod. Na výrobu tohoto druhu textilií se používá nejčastěji bavlna, len, hedvábí a vlna, ale také polyesterové materiály a látky s malým podílem kovu.


 
Efektivní dekorace
Záclony i závěsy si můžete vybrat s řasící stuhou, s nerezovými, mosaznými nebo dřevěnými kroužky, či s šitými poutky. Pokud je vaše domácnost převážně ze dřeva, doporučuji zvolit přírodní styl, jednoduché střihy, a potisky textilií. V takové domácnosti nepotřebujete žádné výrazné barvy, zdobení řasení, volány atd. Takové záclony stačí doplnit např. hnědým nebo béžovým šálem.
Moderní interiér, kde vévodí sklo, kov a bílá barva doporučuji transparentní látky v módních barvách. Nadčasové geometrické vzory se hodí snad ke každému stylovému nábytku. Pruhy a kostky budou snad každou sezónu moderní a dobře kombinovatelné.
Látku, kterou zvolíte na závěsy, můžete uplatnit také na ubrusu, polštářích nebo přehozech. Stejným dekorem zcelíte celý interiér.
 
Co právě letí?
Tento rok vládne bytovému textilu přírodní barvy. Nic nezkazíte fuchsiovou barvou, barvou medu, vápna nebo benzínu. Že to zní zvláštně? Zaměřte se např. na barvy povlečení, že máte z čeho vybírat? Příjemně se budete cítit v domácnosti s tyrkysovými doplňky. Obklopit se můžete i královskou modří, barvou letošního roku.
Jestliže si myslíte, že u vás tato barva nikdy nevynikne, zkombinujte ji s bílou, krémovou nebo šedou barvou. Celkově umocníte dojem celého interiéru.
Na mnoha dekoračních tkaninách najdete také motivy zvířat – motýli, koně, vážky a dokonce i brouky.
 
Snadnou a nenáročnou proměnu obydlí obstará nový . Občasné proměny by měly během roku být i u vás v domácnosti. Vylepšení interiéru a obnova již okoukaného stylu pomůže udržet domácí pohodu a spokojenost celé domácnosti.





 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: