Více informací
Boty

​Obuv pro pány – business look


​Obuv pro pány – business look Většina lidí ví, že existují různé obleky pro různé příležitosti a události. Víte také, že to samé platí pro obuv? Věnujte jejímu výběru pozornost. S dokonale sladěným outfitem budete teprve opravdu šarmantní elegán.
 
Výběr obleku
Černý oblek je univerzální, který je tzv. dlouhověký a neutrální. Zvládnete v něm formální schůzky, večerní akce i den v kanceláři. Výhodou černého obleku je to, že k němu snadno zvolíte doplňky – obuv a pásek. Opasek musí být vždy sladěn s odstínem obuvi. Pokud si oblek pořizujete na letní dny, černá barva není moc ideální řešení. Dobrá zpráva je, že černý oblek je nutností na formální večerní akce, nikoliv na denní schůzky nebo pracovní den. Zkuste jinou barvu – tmavší odstíny modré či šedé barvy. Šedá barva nepřitahuje sluneční záření tolik jako tmavé barvy. A jaké boty?
 
Výběr bot
Obecně platí, že ke světlému obleku nevolíme příliš tmavé barvy obuvi, aby nedošlo k přehnaně výraznému kontrastu. K šedému obleku doporučuji zvolit hnědou barvu, šedou nebo moderní béžovou.
Černá obuv je univerzální, kterou lze zvolit k obleku téměř každé barvy, ať je modrá, šedá, černá nebo antracitová. Jedinou výjimkou je hnědá barva. K hnědému obleku nepatří černé boty a platí to i naopak. Hnědé boty nepatří ani k černému obleku.
 
Typy obuvi
Při výběru vhodné obuvi nehraje roli pouze barva, ale také typ bot. Je samozřejmé, že do kanceláře se hodí jiný druh než na slavností příležitost. Do práce matný vzhled, na slavnostní příležitost lesk.

Oxfordky – nejznámější druh společenské obuvi jsou tzv. oxfordky, boty s uzavřeným šňerováním. Poznají se podle tří hlavních poznávacích znaků. Jsou jimi uzavřené šněrování, nízký podpatek a lem obuvi, který kopíruje kotník. Hodí se na běžné nošení, k obleku, tak na slavnostní příležitost. Hodí se i do casual stylu a k šortkám. Nikdy je nenoste spolu s džínovým oblečením.

autor: ASuitableWardrobe

Derby – podobají se oxfordkám, mají otevřené šněrování, nejsou tak slavnostní a obecně vypadají nejlépe do kanceláře. Vyrábí se v mnoha barvách a barevných odstínech. Nejdominantnější je černá barva, světlá a tmavě hnědá. Hodí se nejen k obleku, ale také vypadají úžasně k oblečení pro volný čas, tedy k džínům.


autor: Sfpedia

Monk – poznáte je podle spony nebo několika spon. Tyto boty nemají šněrování, nehodí se na slavnostní příležitost ani na večerní akce, ale můžete je obout kdykoliv potřebujete být formálně oblečení např. do práce (ne přísně formálně).


autor: Kent Wang

Brogues – obuv je typická svým ozdobným šněrováním a našitými špičkami. Vypadají naprosto dokonale ke každodenním oblekům, casual stylu a sportovním sakům. Do kanceláře ano, na významné společenské akce spíše ne.


autor: Pexels

Mokasíny – ideální obuv pro letní dny. Oblíbené jsou zejména v Itálii. Hodí se na volnočasové aktivity, k neformálnímu stylu. K obleku se příliš nehodí. Jestliže si chcete tento typ bot obout do kanceláře, nezapomeňte přizpůsobit i zbytek vašeho oblečení. 


autor: pixabay.com

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


​Dálniční známky po České republice Tento rok přišel s řadou různých změn ohledně dálničních známek. Mnozí... více ...
​Tradiční čínská medicína Tradiční čínská medicína je kompletní medicínský systém, který vychází... více ...
​Můžou slepice zbytky z kuchyně a co jim rozhodně nedávat Máte doma slepice a přemýšlíte, jestli jim můžete přidávat k běžné stravě... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: