Více informací
Bydlení

Jak si vybrat kvalitní krepové povlečení


Jak si vybrat kvalitní krepové povlečení Chystáte se obměnit starší povlečení, ale zaskočila vás rozmanitá nabídka na českém trhu? Pokud ano, jste tu správně. Při výběru povlečení se rozhodujete většinou podle toho, jaký má vzor, barvu a velikost, ale nejdůležitější je zvolit povlečení podle materiálu a jeho kvality.
 
Jak poznat kvalitní povlečení?
Někteří výrobci se prezentují nabídkou kvalitního zboží. Dobré povlečení je ušité z příze, která má dlouhá, pevná a lehká vlákna. Na kvalitu a cenu má vliv i typ použití barvy a nanášení potisku. Samozřejmě, čím lepší jsou, tím dražší je cena povlečení, ale budete mít jistotu, že se vám jen tak nesepere, barvy budou jasné a stálobarevné i po několikátém praní.
 
Nákup povlečení
Na etiketě povlečení najdete údaj o použitém materiálu a jeho údržbě. Vybrat si můžete např. bavlnu, damašek, flanel, satén nebo krep.
Bavlna je hebká, jemná, snadno se udržuje, absorbuje vlhkost, ale bohužel toto povlečení by se mělo žehlit. V případě, že se žehlení chcete vyhnout, pořiďte si krepové povlečení. Krep je ze 100% bavlny, má tedy stejné vlastnosti. Nejlépe uděláte, pokud si ho vyberete u ověřených značek.
 
Krepové povlečení
V poslední době roste obliba krepového povlečení české výroby. Je to dáno nejen příjemným materiálem ale také tím, že usnadní hospodyňkám domácí práce - nemusí žehlit. 
Levné krepové povlečení se stane dokonalou ozdobou vaší postele, do které vždy rádi ulehnete. Design lůžkovin je dalším kritériem výběru. Tento rok se nese ve znamení kruhů, mandal, fialové a zelené barvy. Zelená barva je symbolem naděje a odpočinku. Ložnice bude vypadat báječně i v šedých a světlých odstínech, ke kterým můžete dodat výraznější doplňky. Stejně tak jako v oblečení a doplňcích existují módní typy, nejinak je tomu i u povlečení. Poslední výkřiky módy hlásí zelenou pro vzorové povlečení - puntíky, květiny a  retro vzory.  Podívejte se na krepové povlečení 140 x 220 cm, vyberete si? Jedná se o prodloužené povlečení o 20 cm než standardní verze. Je vhodné pro dlouhány nebo třeba pro ty, kteří se potřebují hodně zachumlat.
 
Údržba a praní
Každý materiál vyžaduje jinou údržbu, ale obecně platí tyto zásady praní, které byste měli dodržovat. Povlečení se doporučuje prát naruby a zapnuté, samostatně v pračce. Ihned po vyprání ho pověste, ne za rohy, aby nedošlo k zdeformování a vytahání, ale pouze přehozením přes šňůru. Do sušičky ho můžete dát pouze v případě, že to výrobce dovoluje, neboť vysoká teplota sušení může poškodit např. zipy z plastu.




foto: rodinnebaleni.cz

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


VTC nabízí široký výběr pomůcek pro tvořivé ručičky VTC a.s. je největší velkoobchod s kvalitní českou a evropskou textilní galanterií.... více ...
S jakými ptáky se na jaře setkáte v zahradě nejčastěji Kdy začíná jaro? Oficiálně prvním jarním dnem, který je určen astronomickým... více ...
Vyhněte se běžným chybám při výměně zámků a zabezpečte svůj domov proti nezvaným návštěvníkům. Věděli jste, že něco tak zdánlivě jednoduchého jako výměna zámků může mít... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Kontakt:

Najdete nás: