Více informací
Zvířata

Poznejte jedinečný svět krokodýlů. Navštivte unikátní krokodýlí ZOO v Protivíně!


Poznejte jedinečný svět krokodýlů. Navštivte unikátní krokodýlí ZOO v Protivíně!

 
krokodylizoo.cz
 
Již od roku 2008 můžeme i v České republice poznat většinu druhů krokodýlů. V Protivíně totiž vznikla unikátní ZOO, jejíž snahou je seznámit návštěvníky se všemi 23 recentními druhy krokodýlů. ZOO maximálně usiluje o to, aby se zde dařilo rozmnožit zejména ohrožené druhy krokodýlů a chránit je tak před vyhynutím.
 
Cílem zoologických zahrad ve většině případů bývá ochrana živočišných druhů a snaha o jejich rozmnožování. A právě s tímto cílem byla před několika lety vybudována krokodýlí ZOO v Protivíně, které se již podařilo několik odchovů ohrožených druhů krokodýlů. Na jaře roku 2017 ZOO dokonce jako první na světě mimo tropické pásmo odchovala mláďata gaviála indického.
 
Kromě zmíněných mláďat se návštěvníci v ZOO mohou setkat s dalšími světovými raritami. Například se mohou seznámit s jedinou samicí bílého gaviála sundského na světě, která dostala krásné jméno Afrodita. Velmi oblíbený je také krokodýl Golem, který je zároveň největším krokodýlem chovaným v ČR.
 
A jak vlastně ZOO vznikla? Současný majitel, pan Miroslav Procházka, se rozhodl krokodýlí ZOO vybudovat na základě soukromého chovu krokodýlů, kterému se věnoval na své farmě ve Chvalšinách. Pan Procházka se chovu krokodýlů věnuje již řadu let, své první zkušenosti získal již ve svém mládí, a to ve Stanici mladých přírodovědců v Písku. V roce 2008 krokodýlí ZOO Protivín otevřela své brány prvním návštěvníkům a brzy se stala oblíbeným cílem mnoha turistů a milovníků přírody.
 
ZOO dokonce nabízí unikátní expozici pro školy. Studenti se zde seznámí nejen s krokodýly, ale také žábami nebo hady. Nechybí ani expozice mláďat. Nevíte, kam jet příště na výlet? Navštivte tuto unikátní ZOO i vy.
 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


S jakými ptáky se na jaře setkáte v zahradě nejčastěji Kdy začíná jaro? Oficiálně prvním jarním dnem, který je určen astronomickým... více ...
Vyhněte se běžným chybám při výměně zámků a zabezpečte svůj domov proti nezvaným návštěvníkům. Věděli jste, že něco tak zdánlivě jednoduchého jako výměna zámků může mít... více ...
​Češi jsou malý národ velkých jmen Každé jméno je jedinečné, stejně jako každý z nás. Naše jméno nás... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: