Více informací
Móda

Den svatého Valentýna aneb jak se obléknout na večeři


Klíčová slova
Valentýn, sv. Valentýn, zamilovaný, láska, šaty, večere, šaty, šperky, doplněk, parfém, spodní prádlo
Den svatého Valentýna aneb jak se obléknout na večeři Den svatého Valentýna neboli Valentýn, je označován jako svátek zamilovaných, svátek lásky. V tento den si partněři a přátelé posílají zamilovaná přání, dávají si dárky, květiny, čokolády, sladkosti a jiné drobnosti s motivy lásky. Nejčastějším motivem bývá červená barva, srdce a polibky. 

Historie
Podle legendy se tento svátek slaví na počest kněze jménem Valentina. Proč? Právě on je ten, který za zády císaře oddával zamilované páry. Když se veřejnost a císař dozvěděl, že oddává tajně lidi, kterým bylo bráněno ve sňatku, byl zatčen a popraven. I když se 14. února zamilovaní smějí, milují a obdarovávají, pro Valentina se stal 14. únor osudným. 
Na počátku 20. století v USA byl svátek svatého Valentýna masivně oslavován. Samozřejmě se může mluvit o ryze komerční záležitosti. Lze říci, že ze svátku svatého Valentýna mají profit zejména obchodníci a nikoliv zamilovaní.

Svátek zamilovaných
Jak jste na tom se svátkem Sv. Valentýna vy? Přijde vám svátek spíše "americkým" svátkem, kupujete zamilované dárečky a přání milované osobě, upřednostňujete "náš" svátek 1. květen? Ať už je to tak nebo tak, možná právě vy jste ten člověk, který svátek zamilovaných slaví a chce u svého protějšku vypadat báječně. Romantická večeře, svíčky, lahodné víno a samozřejmě svůdné oblečení. 

Svůdné prádlo, sexy šaty
Červená barva symbolizuje lásku, krev, srdce a co dál? Módní návrháři si mohou mnout ruce s nabídkou svůdného spodního prádla, koktejlových šatů právě v této barvě. 
Červené šaty, tuniky, halenky apod. se dají nosit samozřejmě i kdykoliv během celého roku. Pokud chcete u romantické večeře vypadat svůdně, sexy a přitažlivě, zvolte červené šaty nebo černo červenou kombinaci. Myslete na to, že šaty by měly korespondovat s vaším celkovým stylem. 
Nezapomeňte na vhodné doplňky. Náušnice, náramek, šátek nebo náhrdelní. Pokud budete mít výraznější šaty, zvolte jednodužší doplněk a naopak. 
A na co určitě nesmíte zapomenout? Příjemný, svůdný parfém


Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


S jakými ptáky se na jaře setkáte v zahradě nejčastěji Kdy začíná jaro? Oficiálně prvním jarním dnem, který je určen astronomickým... více ...
Vyhněte se běžným chybám při výměně zámků a zabezpečte svůj domov proti nezvaným návštěvníkům. Věděli jste, že něco tak zdánlivě jednoduchého jako výměna zámků může mít... více ...
​Češi jsou malý národ velkých jmen Každé jméno je jedinečné, stejně jako každý z nás. Naše jméno nás... více ...

Nejčtenější články


​Účesy pro rok 2016 Víte, jaké jsou trendy v účesech pro rok 2016? Toužíte po krátkých vlasech,... více ...
​Ložnice – barvy do ložnice Vaše ložnice by měla odpovídat tomu, jakou máte vy představu o moderním a... více ...
​Koupelna – obklady do koupelny Plánujete rekonstrukci nebo výstavbu úplně nové koupelny? Pak potřebujete kvalitní... více ...

Nejhledanější


Kontakt:

Najdete nás: